(0)

Andorra

e-bok


”Andorra er blandt verdens mindste lande. Det er umuligt at komme dertil med skib, tog eller fly. Landet har ingen havne, ingen jernbaner og ingen lufthavne.

Det ligger hþjt oppe i Pyrenéernes barske bjergmassiv, hvis toppe danner den naturlige grénse mellem Frankrig og Spanien.”

Andorra er sĂ„ lille, at det nĂŠsten er til at overse mellem de store europĂŠiske lande, der omkredser det. I virkeligheden er det et land med en unik og spĂŠndende historie, og hvor der gĂŠlder helt andre regler end i de omkringliggende lande – for eksempel omkring told og skat. Andorra bliver brugt som skattely af de rige, og igennem mange Ă„r har landet vĂŠret gennemgangsland for smugleri.

John Njor fortÊller om Andorras befolkning og kultur, om landets stormfulde historie og det usÊdvanlige og storslÄede landskab, der omgiver landet nÊsten en kilometer over havets overflade. Bogen udkom fÞrste gang i 1984.

John Njor er en dansk forfatter, Spanien-kender og journalist ved Politiken. Han har blandt andet skrevet en rĂŠkke bĂžger om Spanien og spansk historie, herunder bĂžgerne "DĂžden i arenaen" (1970), "Spanien ved korsvejen" (1976.) og "Baskerlandet - og baskerne" (1986). Hans bĂžger henvender sig generelt til lĂŠsere med interesse for spansk kultur og historie.