(0)

Angrebsspillet

e-bok


”Der er folk, der mener, at man kun kan lĂŠre fodbold pĂ„ banen. Det er ikke rigtigt.

Ellers ville vel ikke praktisk talt alle de professionelle hold verden over – og en mĂŠngde af de bedste amatĂžrer – holde taktikmĂžder fĂžr deres kampe. Og ellers ville fodboldspillere indbyrdes vel heller ikke tale sĂ„ meget om fodbold, som de gĂžr.”

Tidligere landsholdsspiller Knud Lundberg fortÊller om nogle af fodboldens gyldne regler, nÄr det gÊlder om at lÊgge en strategi for angrebsspillet. Bogen fortÊller blandt andet om, hvordan man lÊrer kropsfinter, hvordan man bygger et angreb op, og de forskellige mÄder, man kan narre sine modspillere pÄ.

Knud Lundbergs bog udkom fÞrste gang i 1961 og giver et spÊndende indblik i synet pÄ fodboldkampens strategi pÄ dette spÊndende tidspunkt i sportens historie.

Knud Lundberg (1920-2002) var en dansk sportsmand, lÊge, forfatter og journalist, der prÊsterede at blive dansk mester og landsholdsspiller i bÄde fodbold, hÄndbold og basketball. Han var hyldet som sportsmand for sine store prÊstationer og blev efterfÞlgende en respekteret sportsjournalist og forfatter til en lang rÊkke bÞger om sport.