(0)

Angst, sygdom og alkoholtrang

e-bok


”I vore dage er de fleste, som nĂ„r over pĂ„ den forkerte side af 40, syge. Ikke at de ligger tilsengs med feber, men sĂ„ledes at forstĂ„ at de kun kortere tid ad gangen fĂžler sig fuldkommen raske. De plages af en eller anden kronisk ernĂŠringsforstyrrelse, som med stadig kortere mellemrum lader hĂžre fra sig, for til sidst at blive en uadskillelig ledsager som giver resten af deres liv dets sĂŠrprĂŠg.”

I sin bog fra 1910 gÞr tandlÊge og forfatter Alfred Bramsen status over danskernes generelle fysiske og psykiske helbred. Bogen fortÊller om angst som folkesygdom, alkoholisme, og hvad der driver folk ud pÄ det sidespor, og de fysiske sygdomme, der var almindelige hos den brede befolkning. Alfred Bramsen sammenligner det danske samfunds davÊrende sundhedsproblemer med fortidens og med andre verdensdeles sundhedstilstand.

Bogen udkom fĂžrste gang i 1910 og er udgivet med datidens sprogbrug.

Alfred Bramsen (1851-1932) var en dansk tandlĂŠge og forfatter, der udgav en lang rĂŠkke bĂžger om sundhed, tandpleje og hygiejne skrevet til lĂŠgmand. Alfred Bramsen var desuden en ivrig kunstsamler og besad flere vĂŠrker af Vilhelm HammershĂži, om hvem han udgav to bĂžger.