(89)

Anstalten

ljudbok och e-bok


En sen nattetime i en stille forstad til Minneapolis bryder ukendte gerningsmĂŠnd ind i Luke Ellis’ families hus, slĂ„r hans forĂŠldre ihjel og laster drengen ind i en sort varevogn. Hele operationen tager mindre end to minutter. Luke vĂ„gner pĂ„ Anstalten, i et vĂŠrelse som ligner hans eget, blot er rummet uden vinduer. Og nĂ„r han Ă„bner sin dĂžr, er der andre dĂžre; dĂžre til vĂŠrelser med andre bĂžrn som ham, bĂžrn med sĂŠrlige evner inden for telekinese og telepati, som ogsĂ„ er endt pĂ„ Anstalten pĂ„ samme mĂ„de som Luke. Kalisha, Nick, George, Iris, den tiĂ„rige Avery Dixon og Luke, alle befinder de sig i Forhuset.

Andre er flyttet til Baghuset, der ifĂžlge Kalisha er som en stor insektfĂŠlde: ”BĂžrnene tjekker ind, men de tjekker aldrig ud.” Anstaltens tilsynsfĂžrende, Mrs. Sigsby, og resten af personalet har kun Ă©t for Ăžje, nemlig skruppellĂžst at udvinde bĂžrnenes sĂŠrlige evner. Hvis bĂžrnene samarbejder, giver personalet dem mĂžnter til Anstaltens salgsautomater, og hvis de modsĂŠtter sig, er straffen brutal.

Flere og flere bĂžrn forsvinder til Baghuset, og imens bliver Luke mere og mere desperat for at slippe ud og hente hjĂŠlp. Men ingen er nogensinde undsluppet Anstalten.

Kom med til Anstalten, et sted hvor det gode ikke nĂždvendigvis besejrer ondskaben.


UpplÀsare: Tammi Øst

LĂ€ngd: