(0)

Arilds tid

e-bok


Et menneskes skÊbne bestemmes af tilfÊldigheder. FÞdslen ind i et elendigt miljÞ kan lÊgge en hel fremtid Þde, og dog ses det, at individets iboende tilbÞjeligheder kan vende op og ned pÄ et livs forlÞb.

Men hvor langt slÄr viljen og den bandsatte trang til Êndringer til, nÄr livet skal leves i et samfund styret af magthavere med tvivlsomme motiver og en til tider ganske ringe etik?

I bogen rejses spĂžrgsmĂ„let, om de gode og de retfĂŠrdige altid er pĂ„ den rigtige side af loven − og hvor er grĂŠnsen mellem den rigtige og den forkerte side af loven? Kan ondskabens vĂŠrste sider i samfundslivet retfĂŠrdiggĂžre, at lovmĂŠssige instanser benytter selvsamme ondskabs egne metoder?

Et menneskeliv er som en fjer, der letter − svĂŠver − og daler i glemslens tĂ„ger. Men i hvert et smerteligt sekund er valget den mulighed, der kan oplĂžse skĂŠbnens magt og dominans.

Uddrag af bogen

Mens han i mindre godt humÞr kÞrte over LillebÊltsbroen, fik han besked pÄ at kÞre varevognen pÄ vÊrksted pÄ AgersÞ. Med fÊrgen fra KorsÞr kom han over til Þen, og allerede ved frakÞrslen pÄ fÊrgen blev han prajet af Tom, der sprang ind med sit sÊdvanlige lukkede ansigt pÄ passagersÊdet og stak ham nÞglerne til en anden bil.

”Du skal spise et hurtigt mĂ„ltid pĂ„ kroen og derpĂ„ tage en grĂ„ Audi pĂ„ torvet og komme over med nĂŠste fĂŠrge. Der er en lyserĂžd panter hĂŠngt op i forruden. Det er en lejet bil, som du afleverer til en rĂždhĂ„ret fyr, der stĂ„r og venter med kone, en baby og en klapvogn pĂ„ den ny stationsplads i Roskilde.”

Om forfatteren

NĂ„r en alderstegen folkepensionist tager et kvantespring og uden tillĂžb skriver sin fĂžrste bog, kan det godt vĂŠkke en del undren − men nĂ„r hun i hurtig rĂŠkkefĂžlge skriver den nĂŠste og den nĂŠste, mĂ„ forblĂžffelsen vel siges at blive bragt til ophĂžr.