(2)

Arkivaren

e-bok


"Bag fuldendt skÞnhed lever fuldendt bedrag
"Arkivaren Martin Jansen lever et helt almindeligt liv. Hans arbejde bringer ham ikke i kontakt med mange mennesker, og det passer egentlig ogsÄ Martin ganske fint. Men en ordblind postmand og et par forbyttede breve sender ham i armene pÄ den skÞnne Nana, og da hendes ekskÊreste, den smÄkriminelle og noget ubegavede Tony, bliver myrdet efter en smuglertur til Caribien, er det kun et spÞrgsmÄl om tid fÞr bÄde lejemordere, sydamerikanske karteller og bagmandspolitiet ryger i hÊlene pÄ dem. Martin og Nana jages nu pÄ tvÊrs af Frankfurt, KÞbenhavn, Miami, Portugal, Paris og Caribien af en samvittighedslÞs forbryder, i et kaplÞb med bÄde tiden og deres spirende fÞlelser for hinanden.

Mich Vraa (f. 1954). Uddannet fra Danmarks JournalisthĂžjskole i 1979, og arbejdede som journalist i 16 Ă„r, inden han i 1995 tog springet fra journalistikken til et liv som fuldtidsforfatter og oversĂŠtter. Blandt hans mange oversĂŠttelser, findes udfordrende forfatterskaber som Jeffrey Eugenides, Annie Proulx, Nick Cave, Elmore Leonard, Jonathan Franzen og Ernest Hemingway. I 2014 vandt han Dansk OversĂŠtterforbunds Ærespris. Som skĂžnlitterĂŠr forfatter har han udgivet 20 romaner, herunder flere bĂžrne- og ungdomsbĂžger, og har sammen med Morten Hesseldal, udgivet tre kriminalromaner. Morten Hesseldahl (f. 1964). Uddannet indenfor bĂ„de filosofi, grafisk teknologi og Ăžkonomi. Har arbejdet i forlagsbranchen i en lang Ă„rrĂŠkke, bĂ„de som redaktĂžr og direktĂžr, og var i 2010-2014 kulturdirektĂžr for DR. I 2014 blev han ansat som teaterchef for Det Kongelig Teater. Hesseldal har en lang rĂŠkke udgivelser bag sig, heriblandt faglitterĂŠre sĂ„vel som skĂžnlitterĂŠre. Fik sit kommercielle gennembrud med den anmelderroste spĂŠndingsroman Drager over Kabul (2007), der vandt Dansk Kriminalakademis pris for Bedste SpĂŠndingsroman.

"SpĂŠndende, underholdende, kompetent, kulĂžrt sĂ„ det klodser, men skrevet veloplagt med tempo og lune." – B.T. "Mich Vraa og Morten Hesseldahl har helt klart skrevet en tegneseriethriller, der professionelt blander alle genrens sĂŠtstykker til et veldrejet plot." – Politiken