(0)

Arrivisten

e-bok


Paul Martins er en mand uden egentlig begavelse eller positive menneskelige egenskaber. Han beslutter sig for at gĂžre karriere som embedsmand og skaffer sig ved lurvede midler et hĂžjt embede i en statsinstitution.

Da Paul en dag fÄr den idé at bygge et monument over sig selv i form af en kostbar kontorbygning, lÞber han ind i problemer. Bygningen falder fra hinanden, inden den er bygget fÊrdig, og en offentlig skandale bringer Paul i sÞgelyset. I fÞrste omgang lykkes det Paul at sno sig. Med hjÊlp fra en advokat og en af underverdenens prominente kriminelle, en mand der gÄr under navnet Hertugen, fÄr han begravet sagen.

Paul tror sig nu pÄ sikker grund. Men det er han ikke. Og fÞr han fÄr set sig om, har han sat gang i en rÊkke begivenheder, der langsomt, men sikkert tvinger ham ud i desperationen og den store katastrofe.

Arrivisten er ny misantropisk mesterroman om karriere og kriminalitet fra en af dansk litteraturs nye originale forfattere, Georg Ursin. Og i en vis forstand en opfĂžlger til debuten Chenlein og Schmidt.