(0)

Arthur Shawcross del 1: Den traumatiserende barndom

ljudbok


D. 6. juni 1945 bliver Arthur John Shawcross fÞdt i Kittery, Maine i USA. Mange Är senere slog Shawcross mange mennesker, isÊr kvinder, ihjel og blev seriemorder. Men var der allerede tegn pÄ mistrivsel i hans unge Är? Det er det som dette fÞrste afsnit af 'Mennesket bag monsteret' handler om, nÄr vÊrt Florence McLean undersÞger Shawcross barn- og ungdom for at finde kilden til, at han udviklede sig sÄ skÊvt som han gjorde. Med i studiet for at fortÊlle om hvordan man skal imÞdekomme bÞrn og unge der mistrives, og hvordan man kan forsÞge at stoppe en farlig udvikling, er Morten Jarmer, psykolog og leder ved BÞrnehus Hovedstaden.

VĂŠrt: Florence McLean

GĂŠst: Morten Jarmer

Manus, tilrettelĂŠggelse og klip: Ida Frisk Carstensen

I rollen som Arthur Shawcross: Peter Zhelder

RedaktĂžr: Andreas Lindinger Saxild

Mennesket bag monsteret

Hvad fÄr et menneske til at slÄ ihjel ikke bare én men flere gange? Det er et spÞrgsmÄl der jÊvnligt skaber overskrifter, nÄr en tragisk historie om et grusomt mord fÄr lov til at udspille sig i pressen. Ofte er svaret overfladisk. Han er et monster. Der bliver sjÊldent gjort nogen sÊrlig indsats for at prÞve at forstÄ mennesket, der har slÄet ihjel. MÄske fordi det er nemmere at kalde det vi ikke har lyst til at forstÄ for ondskab. DesvÊrre er det ikke monstre men mennesker, der slÄr mennesker ihjel.

I fĂžrste sĂŠson af podcastserien 'Mennesket bag monsteret' handler det om den amerikanske seriemorder Arthur Shawcross. Shawcross blev ogsĂ„ kendt som ”Genesee River Killer” og var primĂŠrt aktiv i slutningen af 1980’erne i New York State, hvor han slog 11 prostituerede kvinder ihjel i lĂžbet af en meget kort periode. Shawcross blev anholdt og dĂžmt for 10 af mordene i 1990. Han dĂžde i fĂŠngslet i 2008. Hvorfor slog Shawcross ihjel? Det er det som 'Mennesket bag monsteret' handler om.

Florence McLean (f. 1965) er cand.psych. fra Aarhus Universitet og har siden 2007 haft privat praksis. Hun har desuden en diplomuddannelse i Criminal Profiling og Crime Scene Analysis fra The Forensic Crimonology Institute i USA og er en certificeret uddannelse i Criminal Profiling fra Heritage University/Behavior & Law i USA.