(0)

Asfaltballet

e-bok


Fra Knud Holst udsendte sin fÞrste novellesamling DYRET i 1963, har han stÄet som en af de centrale skikkelser i dansk litteratur.

Denne samling, ASFALTBALLET, der udkom fÞrste gang i 1965, bringer bÄde historier om bÞrn, billeder fra besÊttelsestiden og en rÊkke store tidlÞse fortÊllinger om de dunkle krÊfter og forlÞb i menneskesindet.

Indhold: Cyklen; PÊretrÊet; Solsikkehaven; En hund efter mÄnen; Omvendelsen; StÞvlerne; Wolfgang - en forvandlingshistorie; Sporet; Hagman - en stamhushistorie; Box - en legende; MergelsÞen; RÊs; Expressen; Solstik; Asfaltballet (Junckers historie); Iris, et fixérbillede; Epilog.

Knud Holst har den sjÊldne evne pÄ én gang at kunne skildre hverdagssituationer, sÄ vi alle genkender dem, og at vise os foruroligende perspektiver, vi ikke fÞr har haft blik for. Han er en fortÊller, der har fundet sin egen tone, en sprogkunstner, der virker dybt original.rnKnud Holst har fÄet fornyet opmÊrksomhed med Hanne-Vibeke Holsts store og bevÊgende romanportrÊt af sin far, KNUD, DEN STORE, der udkom i 2013.