(0)

Askepot

e-bok


Kitty, datter af TampeskÊlveren, en polak der var kommet til Danmark tyve Är tidligere, vokser op i udkanten af det bedre borgerskab. Med sin sigÞjnerlignende skÞnhed og viltre temperament tiltrÊkker hun allerede som ganske ung bÄde den jÊvnaldrende Soffis misundelse og den sardoniske Christian Jarlsbergs opmÊrksom. Christian, der er arvingen til det fallerede Jarlsberg slot, beundrer Kittys gÄpÄmod, men Kitty er rent forblÊndet af Otto von der Hare, en ung rigmand, hvis ydre skÞnhed skjuler hans ondskabsfuldhed.

Da Kitty fÄr mulighed for at forlade den lille landsby for at blive filmstjerne, griber hun straks chancen. Hendes karriere skyder hende mod stjernerne, men hendes kÊrlighedsnaivitet truer med at destruere bÄde Kitty og den mand, der elsker hende


Ib Henrik Cavling (1918-1978). Dansk forfatter og barnebarn af Danmarks mest berÞmte journalist, Henrik Cavling. Udgav i 1952 sin fÞrste bog, kÊrlighedsromanen "Arvingen", der blev begyndelsen pÄ en lang og farverig karriere som Danmarks svar pÄ Ian Flemming. Hans bÞger faldt ikke i litteraturkritikernes smag, men hans historiers benhÄrde mÊnd, skÞnne kvinder og understrÞmme af farlig erotik gjorde ham hurtigt populÊr blandt danske lÊsere. Med et bagkatalog pÄ over 60 romaner og noveller, hvoraf flere af dem er filmatiseret, er han en af Danmarks mest folkekÊre forfattere.