(0)

Astrids somre

ljudbok och e-bok


Astrid vokser op som barn af en tysk mor og en dansksindet far. Sommeren fĂžr hun skal begynde i landsbyens danske mindretalsskole, bliver hun som mange andre sydslesvigske bĂžrn sat pĂ„ et tog op gennem Jylland. Et sted ved Limjorden tager en fremmed vĂŠrtsfamilie pĂ„ landet imod hende med Ă„bne arme. I lĂžbet af en rĂŠkke somre som feriebarn i Vestjylland skildres Astrids udvikling fra barn til nĂŠsten teenager, vekslende med skildringer hjemme fra Sydslesvig, hvor flere Opa’er spiller en vigtig rolle i familien.

Astrids mÞde med Danmark vÊkker tidligt hendes forundring over den tavshed, der hersker om fortiden i det tyske samfund. Og gradvist slÄr Astrids fÞlsomhed og nÊrvÊr smÄ sprÊkker i muren omkring hendes families traumer og fortidens spÞgelser.

Astrids somre er en smuk skildring af en piges udvikling, fortalt ud fra hendes egen synsvinkel, men bogen rummer en nérmest universel fortélling om at vokse ind i to sprog og kulturer. Et stérkt dansk-tysk tidsbillede fra midt i 1960’erne til omkring 1973. Astrids somre er en bog om en tosproget barndom og en historie fra den anden side af grénsen i grénselandet – fra Sydslesvig.