(0)

Atropos

ljudbok och e-bok


Et hĂžjtryk pumper kvĂŠlende hede ind over det Ăžstlige Danmark. En dĂžd og bizart anrettet kok introducerer efterforskerne Zangenberg og hans nye, pĂ„tvungne makker Zorn for et rĂ„t og mandschauvinistisk kĂžkkenmiljĂž pĂ„ en gourmetrestaurant i KĂžbenhavns centrum. Det står hurtigt klart, at den dĂžde kok blot er en mindre detalje i en langt stĂžrre sag med forbindelser til kartelvirksomhed i ’kĂždbranchen’, ambassadekvarteret, Østeuropa og en organisation, der alt for lĂŠnge har lukreret på en begĂŠrlig kundeskare til deres specielle ydelser.

Sagen blotlĂŠgger en kynisme, som ryster opklaringsteamet og konfronterer de to erfarne efterforskere med deres egen angst. En fejlbedĂžmmelse af ondskaben truer med at standse opklaringen, mens Zangenberg og Zorn bevĂŠger sig ud i mĂžrket.

I forårsnattens varme er en budbringer på stĂžt kurs. Atropos, dĂždningehoved-svĂŠrmeren, opkaldt efter skĂŠbnegudinden, der klipper menneskets livstrĂ„d og bestemmer dĂždsmĂ„den. NĂ„r Atropos lander, varsler den ondskab og dĂžd. SpĂžrgsmĂ„let er hvor?

Atropos er fĂžrste selvstĂŠndige del af en planlagt trilogi om den passionerede sommerfuglesamler og intuitive efterforsker kriminalkommissĂŠr Ernst Zangenberg og hans makker Christian Zorn, der har en arret fortid som jĂŠgersoldat.