(20)

Aunen ketjureaktio

ljudbok och e-bok


Veijariromaani suomalaiseen makuun

Brain Owning = Brown = Ruskea talous. Noin innovatiiviset sanat voivat tarkoittaa vain jotain tosi nerokasta! Oiva romaani jokaiselle politiikkaan pyrkivÀlle ja politiikan uhrille.

Yksinkertaisen maalaismummon on vaikea kÀsittÀÀ vaikkapa bruttokansantuotetta. Jos Aune vie pyörÀnsÀ huoltoaseman Villelle ketjujen rasvaukseen, siitÀ kertyy BKT:ta, mutta jos rasvaa ne itse, ei kerry. Silti lopputulos on sama. Aunen elÀmÀnviisaudet inspiroivat Matin ja Petterin erÀÀnÀ iltana pikkusievÀssÀ kurillaan kehittelemÀÀn Ruskeaa taloutta. Kun Matti myöhemmin toistaa idean erÀÀn juhlapuheen vitsinÀ, Suomen poliitikot ryhtyvÀt tukkanuottasille. Kukaan ei tiedÀ mitÀ Ruskea talous tarkoittaa mutta viis siitÀ, oleellisempaa on, mikÀ puolue sen ensimmÀisenÀ keksi.

Kertojana on nÀyttelijÀ Jarmo MÀkinen.

Kalle Isokallio (s. 1948) on kirjailija, kolumnisti ja harrastajamuusikko Åttopojat-orkesterissa. Lopun joutoajan hĂ€n viettÀÀ tyttĂ€renpoikiensa kanssa puuhastellen tai ajellen moottoripyörĂ€llÀÀn ulkomaita myöten. Isokallio on kirjoittanut mm. surkuhupaisan selityskokoelman Omaan kĂ€yttöön (2016) yhdessĂ€ Mato Valtosen kanssa.