(12)

Auschwitz

ljudbok och e-bok


Fra 1940-45 blev op imod 1,1 millioner jÞder drÊbt i den grusomme koncentrationslejr Auschwitz. Et sted, der i dag er synonym med et af de mÞrkeste kapitler i menneskehedens historie. I denne bog giver Eva BÞggild og Jacques Blum et indblik i lejrens funktion og opbygning med fokus pÄ at levendegÞre de uskyldige fangers egne historier.

Bogen giver svar pÄ konkrete spÞrgsmÄl i 10 temaopdelte kapitler, bl.a. om beslutningen om Auschwitz, transport og ankomst til Auschwitz, lejrens opbygning, tÞj, mad, indkvartering og hygiejne, dÞdsÄrsager, medicinske eksperimenter, modstandsbevÊgelse, oprÞr og flugt samt befrielse og efterspil.

Eva BĂžggild er journalist, forfatter og forlĂŠgger. Hun har i mange Ă„r beskĂŠftiget sig med jĂždedommen, blandt andet som projektleder for JĂždisk Informationscenter og som forfatter til en rĂŠkke historiske bĂžger om emnet.

Jacques Blum (1945-2012) var en dansk kultursociolog. Efter sin kandidat i kultursociologi var han blandt andet vĂŠret ansat ved KĂžbenhavns Universitet, RUC og Lunds Universitet. Blum var i en Ă„rrĂŠkke talsmand for Det Mosaiske Trossamfund, ligesom han i mange Ă„r var en prominent debattĂžr om Israel og jĂžder.

I 2007 stiftede Eva BĂžggild og Jacques Blum det jĂždiske kulturskrift Goldberg, som Eva BĂžggild stadig er redaktĂžr for i dag.


UpplÀsare: Mikkel Schou
LĂ€ngd: