(0)

Banditter i CO2-habitter

ljudbok och e-bok


Banditter i CO₂-habitter

HĂŠsblĂŠsende action.

Klimakrigerne gÄr amok.

Selv den mindste nĂžrd kan gĂžre en forskel i kampen for klimaet.

Om Banditter i CO2-habitter

Anton er en giga gamer-nÞrd, og Jonas er kÊmpe klima-nÞrd. De er begge 12 Är og bedste venner. Efter et mislykket forsÞg pÄ at bringe nyt liv til den lokale Ä, er Jonas rÞget pÄ sygehuset med en slem forgiftning. Nogen dumper ulovlige giftstoffer i Äen, som drÊber alle fiskene, og Jonas og Anton mistÊnker straks det store forbrÊndingsanlÊg. Det lykkes Anton at stjÊle en harddisk med beviser, men overser sporingsenheden i den, og kort e er mÄ de flygte for livet. CO2-kvoter, flugt, forurening og farlige fyre i habitter blandet med herlig humor og nÞrdet begejstring. Dét er Banditter i CO2-habitter.

Tankerne bag Banditter i CO2-habitter

FormÄlet med bogen er:

‱ at bþrn og unge bekréftes i, at selv den mindste person kan gþre en forskel i kampen for klimaet.

‱ at bþrn og unge bekréftes i, at det er sejt at vére en nþrd.

‱ at anerkende bþrns indsats, meninger og stemmer i miljþkampen.

‱ at Ăžge fokus pĂ„ klima og miljĂž.

‱ at bidrage med faglig viden om klima og miljþ.

Kli-fi er blevet meget aktuelt. Med denne bog har forfatteren flettet klimafaglig viden ind, uden at det gÄr ud over historiens fart og spÊnding.

Af FN’s 17 verdensmĂ„l kommer den omkring:

‱ MĂ„l 6: Rent vand og sanitet.

‱ MĂ„l 7: BĂŠredygtig energi.

‱ MĂ„l 12: Ansvarligt forbrug og produktion.

‱ MĂ„l 13: Klimaindsats.

Det vil derfor ogsÄ vÊre oplagt at bruge bogen i undervisningen.

Sagt om Banditter i CO2-habitter

”NĂ„r Ry Kristensen tager alvorlige emner som forurening, klima og miljĂž under kĂŠrlig behandling, sĂ„ krydrer han rundhĂ„ndet med lige dele humor og hĂŠsblĂŠsende aktion. Moralen skinner smukt igennem forureningens giftiggrĂžnne tĂ„ger: i kampen mod forurening kan alle gĂžre en forskel, ingen er for ung eller for nĂžrdet til at kĂŠmpe for et bedre klima.

Sproget er som altid fĂŠngende og legende let. Malende beskrivelser og helt nye sproglige udtryk byder op til latteranfald. Bogen egner sig fortrinligt som oplĂŠg til debat i folkeskolen, enten som hĂžjtlĂŠsning pĂ„ de yngre klassetrin, eller som selvstĂŠndig lĂŠsning for mellemtrinet.” Heidi Holmetoft Hansen, dinboganmelder.dk

Forfatteren bag Banditter i CO2-habitter

Ry Kristensen er 44 Ă„r og bor i Skive, hvor han er uddannet folkeskolelĂŠrer. Han underviser blandt andet i

dansk, matematik og natur/teknik. Ry er forfatter til 16 bÞrne- og ungdomsbÞger. Han er ogsÄ foredragsholder, hvor han blandt andet har fokus pÄ, hvordan man bevarer lÊselysten, isÊr hos drenge. I 2017 vandt Ry Kristensen Bogslugerprisen for ungdomsbogen Super 4.