(1)

Beckomberga - Ode til min familie

ljudbok


Beckomberga, som ogsÄ er navnet pÄ et psykiatrisk hospital uden for Stockholm, er en svimlende smuk roman om et menneskes fald fra lyset ned i mÞrket. Den er en kvindes historie om sin far, Jim, bÄde som hun oplevede ham som barn, og som hun ser ham som voksen. Den psykisk skrÞbelige Jim vÊgrer sig ved at leve et normalt borgerligt liv og er i lange perioder indlagt pÄ Beckomberga pÄ grund af depressioner, alkoholmisbrug og selvmordsforsÞg.

Sara Stridsberg er en af Sveriges stĂžrste nulevende forfattere. I 2006 fik hun Nordisk RĂ„ds Litteraturpris for DrĂžmmefakultetet. I 2010 udkom Darling River.

ANMELDERNE SKREV

"Som kritiker fÞler jeg mig afmÊgtig over for Stridsbergs prosa. Hvordan kan jeg fÄ dig, kÊre lÊser, til at forstÄ, hvor fantastisk hun kan skrive mÞrket og lyset helt ind i hinanden, uden at der er tale om hverken forsonende syntese, simpel kontrast eller harmonisk komplementaritet? Det kan jeg ikke, det mÄ du selv erfare, det er en velsignelse."

- 6 hjerter, Politiken

"stĂŠrk, vedkommende litteratur"

- 4 stjerner, Berlingske

"Den svenske forfatter Sara Stridsberg har skrevet en vedkommende og poetisk roman (...) Stridbergs roman er en fÞlelsesmÊssig rutsjebane, hvor man ikke kan undgÄ at tage noget med sig efter endt lÊsning. Det er en roman, man husker. BÄde for det tragiske, det sÞrgelige, det smukke og det virkelig poetiske."

- Kristeligt Dagblad


UpplÀsare: Louise Davidsen
LĂ€ngd: