(1)

Benedikte

e-bok


I 75 nedslagspunkter tegner Anne Sofie Kragh et portrĂŠt af Hendes Kongelige HĂžjhed Prinsesse Benedikte, der den 29. april 2019 fejrer 75-Ă„rs fĂždselsdag.

Bogen er den fĂžrste store biografi om Prinsesse Benedikte, som hun selv bidrager aktivt til. Her fortĂŠller hun om sin rolle som prinsesse og rigsforstander, om sin pligtfĂžlelse, om de vĂŠsentligste mĂŠrkesager, om livet pĂ„ Berleburg – samt om de stĂžrste personlige oplevelser og vigtigste begivenheder. Hun kommer ogsĂ„ omkring sit syn pĂ„ spĂžrgsmĂ„l som vĂŠrdier, kvindefrigĂžrelse, bĂžrneopdragelse og monarkiets rolle i et moderne demokrati.

Bogen tegner et portrĂŠt af en pligtopfyldende prinsesse, der ved, hvad der forventes af hende, og som gennem hele livet har forvaltet sin rolle seriĂžst og samvittighedsfuldt. Dronning Ingrid betegnede meget rammende Benedikte som den mest kongelige af sine dĂžtre. Prinsesse Benedikte har en meget stĂŠrk pligtfĂžlelse over for sit land, der kommer fĂžr alt andet – ogsĂ„ familien.

Udover prinsessen selv medvirker hendes tre bÞrn, Prins Gustav, Prinsesse Alexandra og Prinsesse Nathalie, der fortÊller om opvÊksten pÄ Berleburg, samt de nÊrmeste venner og personer fra de mange protektioner. Hendes MajestÊt Dronning Margrethe og Hendes MajestÊt Dronning Anne-Marie fortÊller ogsÄ om deres sÞster og deres fÊlles barndom, der bÄde bÞd pÄ streng opdragelse og stor kÊrlighed.

Bogen er rigt illustreret – blandt andet med personlige fotos fra Kongehusets private arkiv.