(0)

Bette Wolle og hans kuffert

e-bok


Ellen Duurloos dramatiske og morsomme ungdomsroman om den forÊldrelÞse Wolle og hans afrejse fra bedsteforÊldrenes beskedne, men trygge hjem til den velhavende tante og onkel i KÞbenhavn. Et pÄ mange mÄder hÊsblÊsende og tragikomisk ophold, der bestemt ikke gÄr som ventet... Bette Wolle og hans kuffert er en spÊndende fortÊlling om miljÞ og identitet, der pÄ trods af sine mange Är pÄ banen stadig kan vÊkke eftertanke og lattersalver den dag i dag.

Den danske forfatter og journalist Ellen Duurloo (1888-1960) udmĂŠrkede sig gennem flere Ă„rtier med sine realistiske skildringer og ofte samfundskritiske undertoner i voksen – og ungdomslitteratur formidlet gennem en sĂŠregen nĂžgtern stil. Centralt i forfatterskabet stĂ„r opgĂžret med borgerlige autoriteter, hvad enten de gĂŠlder samtidens traditionelle familiekonstellation, barnets indespĂŠrring i et borgerligt familiemiljĂž, kvindens frigĂžrelse og resignation over for mandens autoritĂŠre dobbeltmoral sĂ„vel som en gennemgribende skildring af kĂŠrlighedens nuancerede tilstande.

Duurloos enorme skabertrang og flittige produktivitet, ikke mindst inden for bþrne – og ungdomsbþger, har affþdt et omfangsrigt og mangefacetteret forfatterskab, hvis tidlþshed fortsat hende fortsat aktuel den dag i dag.