(0)

Bibliotekets vindue

e-bok


To gotiske noveller af Margaret Oliphant

Den skotske forfatter Margaret Oliphant (1828-1897) var en sÊrdeles produktiv forfatter, der udgav mere end hundrede bÞger i forskellige genrer. Hun var en af de mange kvindelige forfattere, der var med til at forme gysergenren i det 19. Ärhundrede med sine stemningsfulde, varierede og Äbne fortÊllinger. Hun er, sÄvidt vides, ikke tidligere oversat til dansk.

Samlingen indeholder novellerne:

Bibliotekets vindue

Det hemmelige kammer

Anmelderne om Bibliotekets vindue

******

“Jeg ville Ăžnske, jeg kendte Margaret Oliphant, sĂ„ jeg kunne digte historier sammen med hende. Hun har en fremragende fantasi og jeg sĂ„ gerne en komplet samling af hendes gysere. I denne bog er der kun to og begge efterlader en i tanker om hvad der mon sker efter historien slutter. I need more.”

Nomi Bookreader.

“Jeg elsker disse stemningsfulde, gotiske noveller, der fremmaner fortiden, men stadigvék holder i nutiden. Og det gþr Margaret Oliphant.”

Jette Holst, Gyseren.

“Som Radcliffes romaner er Oliphants noveller langsomme ikke mindst set med nutidige Ăžjne, og lĂŠseren fĂ„r ikke forĂŠret forkromede lĂžsninger pĂ„ mysterierne, men mĂ„ gĂ„ og gruble – og mĂ„ske gyse i stilhed, for intet er forsvundet, bare fordi det befinder sig et andet sted.”

Birte Strandby, BogvĂŠgten.

“Stemningsfulde noveller, der med sine overnaturlige elementer sĂŠtter virkelighedsopfattelsen pĂ„ prĂžve, og i den sidste novelle fĂ„r endda en slags Faust-myte i tilgift.”

Poul Flou Pedersen, LektĂžrudtalelse.ï»ż