(0)

Biggles lander i Rusland

e-bok


Biggles og hans soldaterkammerater har fÄet lov af den britiske regering til at tjene frivilligt i den finske hÊr i krigen mod Sovjetunionen. Mens Biggles pÄ en flyvetur spejder ud over omrÄdet, finder han en polsk videnskabsmand, der er dÞden nÊr efter et flystyrt. Han fortÊller Biggles, at han har gemt et portefÞlje med vigtige forskningsresultater i nÊrheden af det fly, han styrtede ned med. Han vil gÞre alt for at forhindre, at hans forskning skulle falde i tyskernes hÊnder, efter de besatte Polen i 1939. Biggles lover at finde portefÞljen, selvom det betyder, at han skal bevÊge sig ind i russisk luftrum.

William Earl Johns (1893-1968) var en engelsk forfatter og pilot, der gjorde tjeneste i den britiske hĂŠr under FĂžrste Verdenskrig. Under navnet W.E. Johns udgav han over 160 adventureromaner, hvoraf stĂžrstedelen har flyvehelten Biggles som hovedperson.

W.E. Johns‘ bþger er skrevet i et sprog, der i dag kan virke stþdende. Eventuelle racistiske udtalelser er ikke udtryk for forlagets holdninger.