(0)

Biskopmordene

ljudbok och e-bok


Da en rÊkke mord finder sted, i et af New Yorks velhaverkvarterer, beder advokaten Markham sin ven Philo Vance om hjÊlp til at opklarer de yderst usÊdvanlige omstÊndigheder. Liget af det fÞrste offer, Mr. Joseph Cochrane Robin, er blevet gennemboret af en pil, og ved liget finder man en seddel underskrevet "Biskoppen". Mordet har fundet sted i en Êldre fysikers hjem, og da der i lÞbet af bogen sker flere mord i fysikerens familie og nabolag, ledsages disse ogsÄ af sedler underskrevet af "Biskoppen".

Da en lille pige bliver kidnappet og indespÊrret, nÄr Vance og politiet heldigvis frem, fÞr barnet kvÊles i det skab, hun er lÄst inde i. Vance forstÄr til sidste en af karakterenes spidse referencer til Henrik Ibsens "Kongs-emnerne", hvor Biskop Arnesson er en fremtrÊdende karakter i skuespillet.

S.S. Van Dine er pseudonymet for den amerikanske kunstkritiker Willard Huntington Wright (1888-1939). Han var en vigtig personlighed i de kulturelle avant-garde-kredse i New York fĂžr krigen, og han brugte sit pseudony, nĂ„r han skrev sine populĂŠre detektivromaner om karakteren Philo Vance, en ĂŠstetisk detektiv, som fĂžrst optrĂ„dte i bĂžgerne i 1920‘erne, og siden i film og radio.


UpplÀsare: Inger Stender
LĂ€ngd: