(0)

Blockbuster

ljudbok och e-bok


Den chilenske privatdetektiv Marcelo Krankl bliver opsĂžgt af Sofia Goldbaum, en ung ph.d., der frygter, at nogen prĂžver at modarbejde hendes forskning hos medicinalgiganten Nord, hvis nye prĂŠparat kommer til at tjene milliarder af dollars – kort sagt, en medicinsk blockbuster. Marcelo Krankl sĂŠtter alt ind pĂ„ at hjĂŠlpe sin klient, og sporene fĂžrer ham til hans hjemkontinent, Sydamerika, hvor fattige mennesker bliver brugt som forsĂžgskaniner af kyniske videnskabsfolk med forbindelser til et gammelt nazinetvĂŠrk. EfterhĂ„nden er det, som om hele verdens afskum – hĂžj som lav – har indgĂ„et en sammensvĂŠrgelse; voldelige bander, mystiske efterretningstjenester, medicinaldirektĂžrer, israelske spekulanter – og hvad med Sofia Goldbaum selv? Kan Marcelo Krankl overhovedet stole pĂ„ sin egen klient?

Rune Stefansson (f. 1971) er uddannet cand.mag. i litteraturvidenskab fra KĂžbenhavns Universitet. Han har boet og rejst i Latinamerika i mange Ă„r, og her har han hentet inspiration til flere af sine bĂžger. Han debuterede som skĂžnlitterĂŠr forfatter i 2011 med krimien "Blockbuster", som blev den fĂžrste i serien om privatdetektiven Marcelo Krankl.

Den benhÄrde, dameglade privatdetektiv Marcelo Krankl dukkede fÞrste gang op i Rune Stefanssons krimi Blockbuster fra 2011 og efterfÞlgende i Baby Rasta i 2013. Han kaster sig hovedkulds ind i internationale konflikter, som Rune Stefansson formÄr at skildre levende og nÊrkommende.