(0)

Blodig solopgang

e-bok


Edge nÄr til Elgin County i Wyoming-territoriet, hvor den mÊgtige ranchejer Earl Gray regerer med jernhÄnd. Fem kvinder med sherifstjerner og en flok samvittighedslÞse revolvermÊnd sÞrger for, at ingen slipper ustraffet fra at bryde Grays uskrevne love. Og straffen er som altid en makaber dÞd.

Men Edge har sine egne love og ikke engang 100.000 dollars og et liv i luksus kunne fĂ„ ham til at bryde dem. Og sĂ„ bĂžjer han sig aldrig for autoriteter – uanset oddsene!

Konfrontationen er uundgÄelig, og morgengryet spÄr en blodrÞd solopgang...

"De mest voldelige westernhistorier pĂ„ tryk" – under det slogan blev George G. Gilmans bloddryppende Colt 45 serie om western-antihelten Edge solgt, da de fĂžrste bĂžger kom pĂ„ markedet tilbage i 1970’erne. Serien handler om kaptajnen Josiah C Hedges, en mexicansk-svensk krigsveteran fra Den Amerikanske Borgerkrig (1861-1865) med 56 drab pĂ„ samvittigheden, der vender hjem fra krigen og forefinder sin forkrĂžblede bror tortureret og familiens gĂ„rd jĂŠvnet med jorden. Fuld af hĂŠvn- og mordfantasier ridder veteranen nu ud pĂ„ prĂŠrien og bliver til Edge – bevĂŠbnet til tĂŠnderne med vĂ„ben og sarkasme, mester i at vansire sine ofre med barberblad og ensom ulv...

Western, vold og vildt bidende sarkasme: George G. Gilman borger for historier fuld af dramatiske skudvekslinger og prĂŠriestĂžv, mens forfatteren bag pseudonymet er den engelske Essex-fĂždte Terence William Harknett (f. 1936).

Godt og vel 200 bÞger i forskellige serier og genrer har Harknett skrevet, men den stÞrste success var bÞgerne om den brutale revolverhelt Edge, der rask vÊk solgte i et oplag pÄ 250.000 eksemplarer pr. bind, fra de begyndte at udkomme i 1972. Men ogsÄ antihelten i serien Adam Steele blev populÊr, og historierne revet ned fra hylderne.