(55)

Blomstrende syrener

ljudbok


Societypige og tidligere Broadway-skuespiller Caroline Ferriday har hĂŠnderne fulde med sin stilling ved det franske konsulat i New York og en ny, gryende forelskelse. Men Carolines liv forandrer sig for altid, da Hitler i 1939 invaderer Polen for derefter at vende blikket mod Frankrig.

PÄ den anden side af Atlanterhavet mÊrker den kun sekstenÄrige Kasia Kuzmerick sin bekymringslÞse ungdom forsvinde, mens hun trÊkkes lÊngere og lÊngere ind i den polske modstandsbevÊgelse. Hun er omringet af mistÊnksomme blikke og vagtsomme naboer, og en eneste forkert bevÊgelse kan fÄ fatale konsekvenser.

Samtidig sĂžger den ambitiĂžse unge lĂŠge Herta Oberheuser en stilling i den tyske stat. Hun ser det som en billet til et andet liv, men bliver hurtigt fanget i en mandsdomineret verden af nazihemmeligheder og magt.

De tre kvinders veje antager kollisionskurs, da det ubĂŠrlige sker og Kasia interneres i RavensbrĂŒck, den berygtede kvindekoncentrationslejr i det nordlige Tyskland. FortĂŠllingen krydser kontinenterne, fra New York til Paris, Tyskland og Polen, mens Caroline og Kasia forsĂžger at bringe retfĂŠrdighed til de mange, som verdenshistorien har overset.

Blomstrende syrener er baseret pĂ„ den sande historie om amerikanske Caroline Ferriday, der hjalp en gruppe polske kvinder fra koncentrationslejren RavensbrĂŒck, hvor de var blevet udsat for medicinske forsĂžg under naziregimet.

"En frygtelig, rþrende historie 
 Blomstrende syrener lyser af fortéllegléde."

– PEOPLE

"En stĂŠrk historie, der vil rĂžre alle lĂŠsere."

– SAN FRANCISCO BOOK REVIEW

"Ekstremt bevĂŠgende, uforglemmelig bog."

– LIBRARY JOURNAL