(0)

Bomuldsfabrikkens arving

ljudbok


En storslÄet historisk fortÊlling om stÄlsatte kvinder, klassekamp og uudslukkelig kÊrlighed. Til alle lÊsere af Kathrine Wessel og Laila Brendens Fjeldroser.

Jennys voksne plejedatter Martta vender hjem fra Sverige til barndomsbyen Turku og fÄr arbejde pÄ det lokale bibliotek. Det tyvende Ärhundrede er stadig gryende, da det russiske kejserriges undertrykkelse af storfyrstendÞmmet Finland begynder at skabe spÊndinger i det selvstyrende land.

Bomuldsfabrikkens nye ejer, den indsmigrende Robert Barker, introducerer Martta til Turkus selskabsliv og gÞr tilnÊrmelser til hende. Imidlertid mÊrker Martta ogsÄ, hvordan hendes interesse vÊkkes for den kluntede, men charmende barndomsven Juho Lehtonen, der arbejder pÄ skibsvÊrftet. Som en arbejderpige, der er vokset op i et middelklassehjem, fÞler Martta sig fortabt. Hun fÞler sig hverken hjemme i de fine selskabslokaler eller i et arbejderklassehjem. Hvordan kan hun bygge sig et liv mellem to de verdener?

Bomuldsfabrikkens arving er andet bind i serien om bomuldsfabrikken, som udfolder Finlands fascinerende historie og er baseret pÄ virkelige begivenheder og mennesker. Serien blev en Þjeblikkelig bestseller i Finland.