(2)

Bowie

e-bok


BOWIE on samaan aikaan sekĂ€ nostalginen ettĂ€ oivaltava muistokirja David Bowien urasta ja musiikista, sen eri kausista ja hahmoista ja niiden vaikutuksesta musiikkiin, kulttuuriin sekĂ€ koko yhteiskuntaan. David Bowie eri hahmoineen – Ziggy Stardust, Aladdin Sane, Thin White Duke – antoi ÀÀnen niille, jotka tunsivat olevansa erilaisia (siis melkein kaikille).

Kirja syntyi Victoria & Albert -museon jÀrjestÀmÀn ja vuodesta 2013 maailmaa kiertÀneen David Bowie is -nÀyttelyn innoittamana ja se ulottuu Bowien viimeiseen Blackstar-albumiin ja kuolemaan saakka. Se on kirjoitettu niille lukuisille sukupolville, jotka ovat varttuneet Bowien musiikin parissa.

Simon Critchley, tunnustettu ja arvostettu filosofi, kietoo yhden maailman merkittÀvimmÀn artistin tuotannon tiiviiseen ja kiehtovaan esittelyyn henkilökohtaisia muistoja siitÀ, miten Bowie valaisi etelÀisen Englannin esikaupungeissa vietettyÀ nuoruutta sekÀ filosofisia pohdintoja siitÀ, miten autenttisuuden ja identiteetin kÀsitteet kÀÀntyvÀt pÀÀlaelleen Bowien tuotannossa. Lopputulos on lÀhes yhtÀ provokatiivinen ja tajunnanrÀjÀyttÀvÀ kuin artisti, jota kirja yrittÀÀ kuvata.