(0)

Bratbjergmandens datter

e-bok


Lige siden 1730 har Bratbjerg ved Han Herred i Nordjylland vÊret hjemstavn for Danmarks Êldste naturlÊgeslÊgt. I snart 300 Är har slÊgtens kloge mÊnd og koner arbejdet som homÞopater, benbrudslÊger og urtedoktorer med resultater sÄ overbevisende, at selv sjÊllÊndere krydsede landet for at fÄ deres hjÊlp pÄ trods af den etablerede lÊgestand og myndighedernes vedholdende forfÞlgelse.

Nu fortÊller Bratbjergmandens 80-Ärige datter, SÞrine Kronborg Andersen, sin slÊgts spÊndende historie. Det er beretningen om stÊrke og nÞjsomme vestjyder, som gav afkald pÄ meget for at kunne bruge deres helende evner til at hjÊlpe fremmede sÄvel som venner. Bogen er forsynet med et medicinsk opslagsvÊrk, som giver adgang til slÊgtens hemmelige recepter, der er gÄet i arv fra generation til generation siden 1700-tallet.

Tabita Wulff er en dansk forfatter og journalist, som er kendt for sit meget store fokus pÄ blandt andet helse og urtemedicin. Hun har udgivet mere end et dusin bÞger i forskellige genrer om emner sÄ forskellige som rygestop, naturmedicin og cirkushistorier.