(0)

Breve

e-bok


"KĂŠre mr. Miller,

Jeg har netop lÊst "Krebsens vendekreds" igen og synes, jeg vil skrive et par ord om den til Dem. Det forekommer mig, at det er det eneste ordentlige vÊrk, som dette Ärhundrede kan prale af. Den er en kÊmpemÊssig sejr lige fra begyndelsen, og ikke blot er den en litterÊr og kunstnerisk fanfare for enhver, men den fÄr virkelig fanget vor tids blod og indvolde ind pÄ papiret."

Da Lawrence Durrell som 23-Ärig skrev et fanbrev til den 20 Är Êldre amerikanske forfatter Henry Miller, havde den unge englÊnder, der dengang boede pÄ Korfu med sin familie, nÊppe regnet med, at det ville fÞre til et livslangt venskab mellem to beslÊgtede Änder. Gennem deres Ärelange korrespondance lÊrer vi dem hver isÊr at kende som forfattere, som mennesker og som venner, og vi kommer til at forstÄ deres liv og litteratur pÄ en ny mÄde.

Henry Miller (1891-1980) var en kontroversiel amerikansk forfatter, hvis erotiske romaner udfordrede samtidens pornografilove og medfÞrte heftige diskussioner. Han er sÊrligt kendt for sin selvbiografiske roman "Krebsens vendekreds" og trilogien "The Rosy Crucifixion" bestÄende af romanerne "Sexus", "Plexus" og "Nexus". Henry Millers mange romaner er oversat til flere forskellige sprog, og han er kendt verden over som en af pionererne inden for den erotiske litteratur.