(0)

Breve fra og til Johan Ludvig Heiberg

e-bok


"Breve fra og til Johan Ludvig Heiberg" viser et udvalg af breve fra 1805-1859 til og fra den berÞmte dramatiker, der havde sin gang blandt romantikkens kulturelite. Bogen indeholder bÄde brevudvekslinger med OehlenschlÀger og Jens Baggesen, men ogsÄ private breve til og fra moren Thomasine Gyllembourg, som han blev adskilt fra i sin barndom, til og fra hustruen og skuespillerinden Johanne Luvise Heiberg og mange flere.

Brevvekslingerne giver ikke blot indsigt i personen Johan Ludvig Heibergs liv og tankeverden, men ogsÄ i en tid hvor kimen til den danske nationalfÞlelse blev lagt, og Danmark fik sin fÞrste grundlov.

Johan Ludvig Heiberg (1791-1860) var en dansk dramatiker, digter, kritiker og i en periode ogsĂ„ chef for Det Kgl. Teater (1849-56). Johan Ludvig Heiberg var en markant skikkelse i datidens kĂžbenhavnske borgerskab og kulturelite. Han introducerede genren ’vaudeville’ i dansk teater, der sammenfletter skue- og syngespil. Han voksede op under privilegerede kĂ„r og havde derfor adgang til bĂ„de uddannelse og mange af den romantiske periodes stĂžrste kulturpersonligheder sĂ„som Adam OehlenschlĂ€ger, familierne Rahbek og Bruun, Jens Baggesen, H.C. Ørsted og mange flere.

Johan Ludvig Heiberg var i Ăžvrigt en bĂŠrende kraft i introduktionen af den tyske filosof Hegel og hans vĂŠrker i Danmark.