(0)

Brikker

e-bok


Signe var til gÄrdfest i en sart rosa blondekjole med vid nederdel. Hun fÞlte sig smuk, men omklamret af tung varme og gifte par.

Hun bÄde gloede pÄ dem og kiggede vÊk. Øjnene flakkede, mens hun febrilsk snakkede med endnu et gift par, hendes gode ven Osvald med de skelende grÞnne Þjne og Vivian med stort rÞdt hÄr og perlende latter. Hun viftede Vivians cigaretrÞg vÊk og grinede demonstrativt hÞjt over Osvalds morsomheder. Han pegede pÄ flagstangen.

”Der er rift om det flag. Nu har klematissen snoet sig hele vejen op langs stangen og hen til vimplen, der flirter med tréet. Gad vide, om grenen bliver jaloux.”

Signe fĂžlte sig ramt og dĂŠkkede det med en kunstig latter.

Brikker er Ellen Baches uafhÊngige fortsÊttelse af debutromanen Mosaik. En sÞrgmunter, spÊndende og tankevÊkkende fortÊlling om en opgang, hvis skÊbner fletter sig ind i hinanden pÄ godt og ondt.

Brikker er en kĂŠrlig udlevering af ganske almindelige danskere med hver deres sĂŠrlige karaktertrĂŠk og dramaer. Romanen er et samspil af buddhisme, dating, erotik, lykkelig og ulykkelig kĂŠrlighed, selvmordstanker, terapi og selskabelighed garneret med humor.

Om forfatteren

Ellen Bache er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole 1982, spiller violin og begyndte i en alder af 61 at bruge sin kunstneriske Ă„re til at skrive fiktion.

I 2018 udgav hun romanen Mosaik. Hun har i en periode arbejdet som korrekturlÊser pÄ dagbladet Politiken og forlagene Munksgaard, Gyldendal og Politiken. Til daglig arbejder hun som aktivitetsmedarbejder pÄ plejecentret Rosenborgcentret og har vÊret buddhist i 30 Är.