(0)

Bristet barndom

e-bok


"Ofte – og noget sensationspréget behandler medierne tilfélde, hvor bþrn er blevet anbragt uden for eget hjem. Deres foréldre har enten svigtet dem groft i omsorg eller direkte mishandlet eller seksuelt krénket dem.

Men nĂ„r medierne behandler disse begivenheder, fĂ„r man som oftest det indtryk, at der altid har vĂŠret tale om psykologers eller socialrĂ„dgiveres fejldispositioner. De har – hedder det – handlet mod bedre vidende og pĂ„ formynderisk vis blandet sig i almindelige familiers indre anliggender."

BÞrnepsykolog John Aasted Halses bog fra 2001 forsÞger at nuancere debatten om omsorgssvigt og anbringelse af bÞrn uden for hjemmet. Bogen belyser det fÞlsomme emne nÞjsomt og grundigt og giver endvidere vigtige rÄd til, hvordan man pÄ bedst mÄde griber ind, hvis man bliver vidne til omsorgssvigt.

John Aasted Halse (f. 1946) er en dansk bÞrnepsykolog og forfatter. Han har skrevet en lang rÊkke bÞger om bÞrnepsykologi og bÞrns trivsel. I mange Är var John Aasted Halse formand for BÞrns VilkÄr, og han har i Þvrigt deltaget flittigt i den offentlige debat om bÞrn og barndom.