(0)

Brobisser

ljudbok och e-bok


"Mor og mormor og fru Jensen begynder at pakke maden ud. MÊndene sidder pÄ trÊstammen og sludrer. Jeg sÊtter mig hen til dem og ser, at de gemmer de smÄ glas lidt og lurer til kvinderne, nÄr blikkenslageren skÊnker op. De drikker krumbÞjede, sÄ man ikke kan se, hvad de laver. "Jeg tror sgu, Sigurd," siger Jensen, "at det var heromkring, vi sprang for livet for godt et Är siden. Var det ikke her, vi havde Gestapo lige i rÞven?" Han ser pÄ far med et stramt udtryk i ansigtet."

I "Brobisserne" oplever vi besĂŠttelsen og tiden lige efter befrielsen gennem drengen Lars. Lars’ familie er flyttet fra NĂžrrebro til Amager, og her mĂŠrker de, hvordan mange stadig ser arbejderne fra NĂžrrebro som andenrangs borgere. Og i selve familien er der ogsĂ„ nok med problemer, for eksempel at Lars’ far indimellem kommer til at drikke ugelĂžnnen op.

John Nehm (f. 1934) debuterede som forfatter i 1975. Han har siden skrevet en lang rÊkke romaner, noveller, digte, bÞrne- og ungdomsbÞger samt skuespil, primÊrt inden for den socialrealistiske genre. Romanerne "Man gÄr ind ad en port" og "StÄsted sÞges" dannede grundlag for Morten Arnfreds film "Johnny Larsen", og romanen "De frigjorte" blev i 1993 filmatiseret af Erik Clausen.


UpplÀsare: Poul Thomsen
LĂ€ngd: