(1)

Burgers datter

ljudbok och e-bok


Lionel Burger har viet sit liv til at bekĂŠmpe apartheidstyret i Sydafrika; hans kone er dĂžd i fĂŠngslet efter at have modsat sig styret, og da hans datter Rosa er 26, dĂžr han selv efter at have afsonet tre Ă„r af en livstidsdom for landsforrĂŠderi.

Nu kÊmper Rosa for at finde sin egen identitet i skyggen af sine forÊldre. I Sydafrika er hendes efternavn omstridt og farligt, men da hun tager til Europa, finder hun ud af, at det her er forbundet med Êre og mod, og hun kan frit og stolt kalde sig Lionel Burgers datter. Men Sydafrika har ikke lÞsnet sit greb om hende, og efterhÄnden begynder spÞgelser fra hendes fortid at dukke op i levende live.

"Jeg har en fornemmelse af, at man til tider kan lĂŠre mere om f.eks. et fjerntliggende lands problemer igennem en god politisk roman, hvor konflikterne ses ud fra et enkelt menneskes synsvinkel, end gennem politiske artikler og lĂŠrebĂžger, der betragter tingene med teoretisk distancerende overblik.

SĂ„dan en god politisk roman er Nadine Gordimers seneste store bog fra Sydafrika, "Burgers datter". – Politiken

"...Nadine Gordimer skriver som den der har myndighed, og hun placerer sig med denne bog blandt tidens litterére genier." – Berlingske Tidende

Den sydafrikanske forfatter Nadine Gordimer (1923-2014) debuterede i 1938 med en novelle, der blev udgivet i Johannesburg Magazine. Sidenhen udgav hun en lang rĂŠkke romaner, hvoraf mange handlede om social og politisk uretfĂŠrdighed i Sydafrika under apartheidstyret. Nadine Gordimer var kendt for sin aktive deltagelse i bekĂŠmpelsen af apartheid og vandt i 1991 Nobelprisen i litteratur.


UpplÀsare: Mette Ahrenkiel
LĂ€ngd: