(0)

Byen under himlen

e-bok


Har du vĂŠret til gudstjeneste og oplevet, at dine tanker begyndte at kredse om alt mulig andet end prĂŠsten og prĂŠdikenen og salmerne?

Det er det, der sker for det fortÊllende jeg i Byen under himlen. Hans tanker gÄr pÄ langfart, da han noget mod sin vilje sidder i kirken en sÞndag formiddag. Han kommer til at tÊnke pÄ de mennesker, han har mÞdt og kendt i sine Är i den lille sydvestjyske by, hvor han bor. Han tÊnker pÄ deres liv med sorger og glÊder og lykke og ulykke, og han overvejer, om det er Gud, der bestemmer, eller om det er meningslÞse tilfÊlde, der rÄder, nÄr et mellemrum mellem fortÊnderne eller en Êldre, blÄ Opel Astra fÄr afgÞrende betydning i menneskers liv.

Uddrag af bogen

Misses mor gik i flere mÄneder efter ulykken hver dag lange ture pÄ diget og stirrede ud over forlandet, sÞgte efter spor og sÄ et par gange noget, som fik hendes hjerte til at gÄ i stÄ, men som hurtigt viste sig at vÊre tomme fiskekasser eller en dÞd sÊl, og hun opsÞgte prÊsten, grÊd, var utrÞstelig og spurgte, hvorfor hun dog skulle miste sin sÞn, og han svarede, at Herrens veje jo er uransagelige, men hun fandt selv en mere tilfredsstillende forklaring i, at hendes Werner var blevet kaldt hjem til Gud, fordi han var alt for god til denne verden og havde store opgaver at udfÞre i det hinsides.

Om forfatteren

Niels Bredager har i professionel sammenhÊng og med absolut varierende succes spillet rollen som kordreng, avisbud, lagerarbejder, hjemmehjÊlper, flyttemand, lÊrer, sangskriver, skoleinspektÞr og forfatter. Albummet Sange om livet, dÞden og kÊrligheden kan aflyttes pÄ de digitale platforme.

Denne roman er hans tredje udgivelse.