(0)

Bytte

e-bok


"Erling fĂžlte sig pludselig beslutsom. Han er manden der kan handle. Han tager revolveren op af lommen. Der ligger nogle lĂžse patroner i bunden af lommen, han tager magasinet ud og putter dem i.

- Hvad er det du vil, siger Lust forblĂžffet. Du er da ikke rigtig klog. Er det en attrap, eller hvad?

- Det er ikke en attrap. Det er en rigtig skyder, Lust.

- LĂŠg den vĂŠk! siger Lust meget hĂžjt og skarpt, lade vĂŠre med at sidde der skidefuld og rode med den.

Erling putter revolveren i lommen, sÄ rejser han sig tungt og gÄr ned ad trappen."

"Bytte" er historie om en gruppe rodlÞse mennesker, der pÄ forskellig vis forsÞger at finde kÊrligheden og meningen med tilvÊrelsen. Men alt for ofte ender med at finde det modsatte...

Carl Bang (1928-1998) var en dansk forfatter og digter. Han blev fÞdt i Aabenraa og voksede op i Viborg. Som 18-Ärig debuterede han med digtsamlingen "Vandfald og vindeltrapper". Carl Bang kastede sig efterfÞlgende over prosaen og skrev bÄde romaner og noveller.

Hans engagement i politik og samfund prĂŠger en del af hans forfatterskab, hvor sĂŠrligt forholdet mellem socialklasserne er et genkommende tema.

Carl Bang modtog i lĂžbet af sin karriere en lang rĂŠkke anerkendelser. Her kan blandt andet nĂŠvnes Statens kunstfonds livsvarige ydelse i 1981, Henrik Pontoppidans Mindefonds Legat i 1986 og Herman Bangs Mindelegat i 1992.