(50)

Bytteleg

ljudbok och e-bok


Jack Reacher stiller sig ud pÄ kÞrebanen og stikker tommelfingeren frem. Hans plan er at fÞlge efter solen pÄ en storslÄet rejse gennem USA fra Maine til Californien. Han nÄr bare ikke ret langt. PÄ en landevej dybt inde i New Englands skove ser han et vejskilt pege i retning af et sted, han aldrig har vÊret: sin fars fÞdeby. Hvad betyder en dag fra eller til? TÊnker han og vÊlger at tage en omvej.

Et andet sted i det Þde omrÄde bryder en bil sammen. To unge canadiere var pÄ vej til New York City for at sÊlge en skat. Nu er de strandet pÄ et ensomt beliggende motel langt fra alfarvej. Ejerne virker nÊrmest overvenlige. Stedet er mÊrkeligt, men der er ikke andre muligheder. NÊste morgen forhÞrer Reacher sig pÄ det lokale arkiv om sin families gamle hjem. Han fÄr at vide, at der aldrig har boet nogen ved navn Reacher i byen. Han har altid vÊret klar over, at hans far var rejst derfra uden nogensinde at vende tilbage, men nu begynder Reacher for alvor at undre sig: Har han overhovedet vÊret der?

Mens Reacher forsþger at komme til bunds i sin fars liv, og canadierne viser sig at vére i livsfare, begynder flere forskellige historier at lþbe sammen. Det fþrer Reacher frem til en chokerende opdagelse: Nutiden kan vére barsk nok, men fortiden er heller ikke nþdvendigvis sérlig langt vék – og kan vére dþdbringende.

Det er Lee Child. Er det ikke grund nok til at lĂŠse den?

Karin Slaughter

Child er en af de forfattere, hvor man aldrig kan vide sig sikker.

The New York Times

Lee Child er en af verdens fÞrende thrillerforfattere. Han er fÞdt i Coventry, vokset op i Birmingham og bor nu i New York. Det hÊvdes, at der hvert niende sekund bliver solgt en af hans romaner om Jack Reacher et sted i verden. Hans bÞger ligger jÊvnligt pÄ toppen af alverdens bestsellerlister og er solgt i over hundrede millioner eksemplarer. Der er forelÞbig blevet produceret to store Hollywood-film om Jack Reacher. Han har modtaget mange hÊdersbevisninger, senest som Author of the Year ved British Book Awards 2019. Ligeledes i 2019 udnÊvnte dronning Elizabeth II ham til Commander of the British Empire.