(62)

Calypso

ljudbok


"Hauskin elossa oleva ihminen." - Time Out New York

David Sedaris on Amerikan parhaiten myyviÀ huumorikirjailijoita, jolla on verraton kyky yllÀttÀÀ lukija hauskoilla ja hÀmmentÀvillÀ huomioilla arjen absurdiudesta. HÀn on tullut tunnetuksi omaelÀmÀkerrallisista, hilpeÀn ihmisvihaisista tarinoistaan, joissa kukkii musta huumori.

EnsimmÀisessÀ suomeksi julkaistavassa kirjassaan Calypso Sedaris tarkkailee keski-ikÀistÀ, vÀÀjÀÀmÀttÀ rapistuvaa ruumiistaan - ja siinÀ sivussa sisarustensa rupsahtamista. HÀn myös ajautuu outoihin tilanteisiin ja kummallisiin keskusteluihin esimerkiksi jÀÀdessÀÀn koukkuun askelmittariin, selvittÀessÀÀn maailman törkeintÀ solvausta ja saadessaan lievÀn pakkomielteen valtavan nÀykkijÀkilpikonnan ruokkimisesta.

Calypso pÀÀsi ilmestymisvuonnaan New York Timesin vuoden tÀrkeimpien kirjojen listalle ja oli Washington Postin vuoden paras kirja.

David Sedaris on huikean ansioitunut yhdysvaltalainen kirjailija ja esiintyjÀ, joka asuu nykyisin Englannissa. HÀnen kirjojaan on myyty yli 16 miljoonaa kappaletta, ja niitÀ on kÀÀnnetty 32 kielelle. Useasti palkittu Sedaris on valittu muun muassa Time-lehden vuoden humoristiksi, ja hÀn on ollut ÀÀnikirjoillaan viidesti ehdolla Grammy-palkinnon saajaksi. HÀn kuuluu arvostettuun Yhdysvaltain taide- ja kirjallisuusakatemiaan, jonka jÀsenet valitaan eliniÀksi. HÀn avustaa sÀÀnnöllisesti New Yorkerissa ja BBC Radio 4:ssÀ.


UpplÀsare: Anssi Niemi
LĂ€ngd: