(0)

Carl Jacobsen og hans fader. En skildring af to danske borgeres udvikling. Efter breve og erindring

e-bok


PÄ opfordring af Carl Jacobsen selv gav Johannes Steenstrup sig omkring 1920 sig til at skrive en bog om ham og hans far, Carlsbergs grundlÊgger, J.C. Jacobsen. Til rÄdighed havde Johannes Steenstrup ikke blot en lang rÊkke dokumenter og personlige breve fra de to mÊnd, som ingen tidligere havde haft adgang til. Han havde ogsÄ et langt og nÊrt venskab med bÄde far og sÞn.

Johannes Steenstrups fortÊlling om de to mÊnd, der har haft sÄ stor indflydelse pÄ dansk kultur og samfund, er en spÊndende og varm skildring, der skridt for skridt gennemgÄr de store begivenheder i de to herrers liv: J.C. Jacobsens grundlÊggelse af Carlsberg, hans rejser rundt i Europa, Carl Jacobsens drengeÄr og dannelsesrejse i Europa samt stiftelsen af Ny Carlsberg Fondet, der endnu i dag bidrager med sÄ mange skatte til det danske kulturliv.

Johannes Christoffer Hagemann Reinhardt Steenstrup (1844-1935) var en dansk historiker og professor ved KÞbenhavns Universitet og sÞn af naturforsker og zoolog Japetus Steenstrup. Han skrev en lang rÊkke bÞger, artikler og afhandlinger om historiske emner. Han beskÊftigede sig hovedsageligt med danmarkshistorien og sÊrligt udviklingen af de jÊvne folks vilkÄr gennem tiden. Johannes Steenstrup opnÄede flere hÊdersbevisninger og var bÄde Ridder af Dannebrog, Dannebrogsmand, KommandÞr af 1. grad og fik endvidere Storkorset kort fÞr sin dÞd i 1935.