(0)

Carly fra England

e-bok


"Mandag skal Carly og hendes sÞskende i skole. Det er en grundskole, hvor der gÄr bÞrn fra fÞrste til sjette klasse. Alle bÞrnene er i skole fra klokken ni til kvart over tre. Sandra arbejder som stÞttepÊdagog pÄ skolen og fÞlges med bÞrnene. Alle elever gÄr til skole eller bliver kÞrt i bil af deres forÊldre. Der er ingen, som cykler til skole."

I England er der mange ting, der er anderledes end i Danmark. OgsÄ skolebÞrnene har en anderledes hverdag end de danske skolebÞrn. Bogen fÞlger Carly pÄ 11 Är, som bor i en by nord for London. Hendes skoledag er lÊngere end hendes danske jÊvnaldrende, og der bliver stillet hÞjere krav til hende bÄde i skolen og i fritiden. Gennem billeder og tekst lÊrer vi Carly og hendes familie at kende og opdager, hvor stor forskel der er pÄ hendes liv og en dansk skolepiges liv, men ogsÄ hvor mange ting, der minder om hinanden.

Bogen er skrevet til bĂžrn fra 11 Ă„r og udkom fĂžrste gang i 1999.

Ole Steen Hansen (f. 1957) har siden 1986 udgivet mere end 100 bÞger, og i sit forfatterskab beskÊftiger han sig isÊr med militÊrhistorie, fly og asiatisk kultur. I 2019 blev han tildelt Dansk Forfatterforenings faglitterÊre pris med begrundelsen: "Ole Steen Hansen leverer fortÊllinger pÄ et solidt, fagligt grundlag, der kobler det store overblik med myriader af detaljer".

Udover at vÊre fagbogsforfatter stÄr Ole Steen Hansen ogsÄ bag adskillige oversÊttelser.