(0)

Casanova - mit livs erindringer. Erotiske memoirer 1733-1747: Casanovas erindringer 1733-1747

e-bok


MIT LIVS ERINDRINGER er Giacomo Girolamo Casanovas bemÊrkelsesvÊrdige memoirer. Casanova bliver fÞdt i Venedig i 1725, og fra hans hÄnd foreligger en skildring af det 18. Ärhundredes Europa, der i sin diversitet overgÄr alle andre samtidsbeskrivelser.

Casanova rejser fra den ene europÊiske storby til den anden, og undervejs stÞder han pÄ et enormt udsnit af 1700tallets spraglede persongalleri. Blandt de mange mennesker, han mÞder, finder man reprÊsentanter fra alle samfundslag, og lÊseren stifter bekendtskab med bÄde tiggermunke, prostituerede og en rÊkke af tidens berÞmtheder. Blandt andet den berÞmte franske filosof Francois de Voltaire og kejserinden af Rusland, Katharina den Store.

I dag er den venetianske eventyrers erindringer en vigtig kilde til vores viden om 1700tallets Europa, og samtidig er det en fantastisk historie om et meget usĂŠdvanligt menneske. Casanova var en lykkeridder

og en forfþrer, og i Mit livs erindringer 1733 – 1747 beskriver han sin opvékst og sine fþrste rejser ud i verden og kérligheden.

ROSENKILDE & BAHNHOF udgiver nu den berĂžmte levemands erindringer i fire bind.

GIACOMO GIROLAMO CASANOVA (1725 – 1798) voksede op i Venedig som sþn af skuespillere, en foragtet profession i hans samtid. Selv kom han til at kalde sig mange forskellige ting: prést, kortspiller, videnskabsmand, forfatter og spion. Casanovas alsidige liv fþrte ham gennem mange forskellige lande og sovevérelser, og i dag er den venetianske forfatter og forfþrer ophavsmand til et af de mest interessante

vĂŠrker om det 18. Ă„rhundredes Europa.