(0)

Cellernes memoirer

e-bok


Martin BÞrmer er 21 Är gammel og interesserer sig for to ting: mad og sex. Han stÄr i lÊre som kok pÄ en lille, fransk restaurant i hovedstaden og bruger al sin fritid pÄ at eksperimentere med nye kombinationer af smage og dufte. Da han efter et uheld i kÞkkenet rammes af angstanfald og kvÊlende tvangstanker, viser det sig langsomt, at Martins lugtesans gemmer pÄ nÞglen til tidligere generationers traumatiske oplevelser. Erindringer, der er lagret dybt i Martins underbevidsthed. Det fÞrer ham ud pÄ en forunderlig og ofte smertefuld indre rejse. Cellernes memoirer er en forrygende og fascinerende videnskabsroman om mad, sex, evolution og civilisation, som tager afsÊt i den nyeste forskning og viden om erindringer og epigenetik. Det er videnskabsfiktion i den gammeldags betydning: en fantasi over hvad videnskaben mon kan fÞre til, men i en nutidig ramme.

Jakob Brodersen (f. 1976) er uddannet journalist fra DJH i Aarhus og Danmarks Radio i Aabenraa.

Han arbejder freelance for en lang rĂŠkke virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder og beskĂŠftiger sig isĂŠr med forskning, udviklingsarbejde og bĂŠredygtige energilĂžsninger.

Han debutterede som skÞnlitterÊr forfatter i 2015 med den religiÞse og politiske satire "Jeg gjorde danerne frie", der foregÄr i et Danmark, der i nutiden er forblevet asatro, da det ikke blev kristnet under Harald Blaatand.