(0)

Christopher Columbus. En levnedstegning

e-bok


"Amerikas opdagelse er en af de begivenheder, der har haft stĂžrst verdenshistorisk betydning. Det er derfor naturligt, at dets opdagers historie har vĂŠret genstand for stor interesse lige fra hans egen tid af. Columbus’ sĂžn Fernando skrev en biografi af sin fader; ogsĂ„ tre andre af hans samtidige: Peter Martyr, las Casas og Oviedo skildrede Columbus’ liv."

SkĂžnt der meget tidligt blev skrevet biografier om den store opdagelsesrejsende Christopher Columbus’ liv, ved vi ikke meget om hans tid fĂžr opdagelsen af Amerika. Faktisk gjorde bĂ„de han selv og hans sĂžn et bravt forsĂžg pĂ„ at skjule hans beskedne herkomst, og i lang tid var end ikke hans fĂždselsĂ„r kendt.

P. Horn sammenfatter forskningen i Columbus’ tidlige liv i sin korte og overskuelige biografi om den modige og stérke italiener, der kémpede sig ud af fattigdommen og endte som et af verdens mest berþmte og hyldede mennesker.

P. Horn (SÞren Peter Jensen Horn) (1880-1964) var uddannet lÊrer og ansat ved HjÞrring Østre Kommuneskole fra 1912 til 1950. Han var medlem af byrÄdet i perioden 1925-54 og har bl.a. vÊret viceborgmester, formand for socialudvalget, bÞrnevÊrnsudvalget, skoleudvalget og HjÞrringkredsens VenstrevÊlgerforening. Han var desuden Ridder af Dannebrog.