(3)

Churchill-klubben

ljudbok och e-bok


"DrengesabotĂžrerne" - er blot en af de mange navne brugt om drengene fra Churchill-klubben, stiftet i 1941, som en af de fĂžrste organiserede modstandsgrupper i Danmark imod nazisterne.

Denne e-bog indeholder den originale version af historien om drengene fra Churchill-klubben, skrevet og fortalt i sommeren 1945 af klubbens stifter Knud Pedersen. E-bogen er en spĂŠndende fortĂŠlling om de heroiske drenges indsats for at stoppe tyskerne i at fuldfĂžre deres missioner i Danmark.

FortÊllingen er blevet lÊst af danske drenge og piger lige siden krigen, og lÊses stadigvÊk som en spÊndende bog om unge i krig, men ogsÄ som en bog om amatÞrer, der slet ikke rigtig ved, hvordan man fÞre krig, men gerne vil gÞre en forskel.

Knud Pedersen, f. 1925, forfatter, kunstner og kulturformidler. Startede med en gruppe kammerater i 1941 Danmarks fĂžrste modstandsgruppe, Churchill-klubben. Blev i 1942 arresteret og fĂŠngslet af det danske politi. Efter krigen grundlagde han bl.a. Kunstbiblioteket og Den EuropĂŠiske FilmhĂžjskole i Ebeltoft.


UpplÀsare: Anker Taasti
LĂ€ngd: