(0)

Da jeg var lille, var Danmark stor

e-bok


Kort efter besÊttelsestiden blev Hitlers rigsbefuldmÊgtige i Danmark, Werner Best, dÞmt til dÞden pÄ basis af et telegram til Hitler, der foreslog "lÞsningen af jÞdespÞrgsmÄlet i Danmark". Denne "lÞsning" blev sat i gang den 1. oktober 1943, men i modsÊtning til de uhyrligheder, nazisterne begik i andre besatte lande, stod den danske befolkning sammen og hjalp pÄ heroisk vis langt de fleste danske jÞder i sikkerhed i Sverige.

Finn Abrahamowitz fortÊller nu, 60 Är senere, historien, om hvordan det lykkedes ham og hans forÊldre at slippe over sundet til Sverige og om de ganske almindelige danskere, der risikerede deres eget liv for at hjÊlpe jÞderne med at undslippe dÞden i kz-lejrene. Mindet om denne heltemodige gerning er samtidig et minde om de seks millioner europÊiske jÞder, der ikke blev reddet i tide, og de mange mennesker, der ogsÄ i dag er pÄ flugt verden over.

Finn Abrahamowitz (f. 1939) er tidligere hþjskolelérer og –forstander og har endvidere skrevet en lang rékke romaner, biografier og fagbþger om psykologi.