(0)

Da Yankee'erne kom til Danmark

e-bok


Allerede under besÊttelsen var Danmark i den amerikanske efterretningstjenestes sÞgelys: Danmarks geografiske beliggenhed kunne nemt give landet stor strategisk betydning, nÄr krigen var slut. Amerikanerne Þnskede derfor at vÊre til stede, nÄr freden brÞd ud!

Historikeren Peer Henrik Hansen beretter i denne bog om det dansk-amerikanske samarbejde inden den kolde krig for alvor satte ind. Efterretningstjenester, agenter og hemmelige kontakter var en del af dagligdagen i 1940’ernes Danmark. Overgangen fra besĂŠttelse til frihed var besvĂŠrlig – og det var den ny verdensorden ogsĂ„.

Frygten for at blive besat af Sovjetunionen fþrte i midten af 1940’erne til, at danske politikere, efterretningstjenester og modstandskredse plejede tétte kontakter med den amerikanske efterretningstjeneste, som kunne redde danskerne.

Da yankee’erne kom til Danmark bygger pĂ„ Peer Henrik Hansens meget roste afhandling af samme navn. Bogen tilfĂžjer nyt og hidtil uudforsket land til vor viden om besĂŠttelsestiden og Ă„rene lige efter.