(0)

Dagen og timen

e-bok


KĂŠre Gustav,

Hvis ikke du har lyst til at lÊse et brev fra mig, forstÄr jeg det. Jeg mÄ have efterladt dig med mange spÞrgsmÄl, da jeg forsvandt den morgen... MÄske blev du vred. I hvert fald tror jeg, du undrede dig.

SĂ„dan indleder den danske kvinde Nanna det fĂžrste i en lang rĂŠkke breve til lĂŠgen Gustav, som hun havde et kort kĂŠrlighedsforhold til et par Ă„r tidligere.

Efter tredive Är som hotelvÊrtinde i Bretagne lever Nanna nu i Paris. Stadig alene, stadig pÄ jagt efter det, der skal vÊre meningen med hendes liv. Stadig med en fÞlelse af at vÊre hjemlÞs, hvor hun end er.

MĂždet med en parisisk posedame konfronterer hende med den faktiske hjemlĂžshed, og hun tvinges snart til at opgive sine vante forsvarsvĂŠrker. I mĂždet med mennesker, der har brug for hendes omsorg og hjĂŠlp, dukker en ny Nanna frem bag den kĂžlige, reserverede facade.

I brevene til Gustav og i Nannas dagbogsnotater viser omridsene af en ny historie sig: en historie om kÊrlighed og erotisk besÊttelse, men ogsÄ om omsorg og forsoning.

Dagen og timen tager fat, hvor den fÞrste roman om Nanna, Den kloge jomfru, slutter. Den fÞlger sin hovedperson i Ärene 1992 til -95 og slipper hende pÄ et tidspunkt, hvor hun - mÄske - har fundet det, hun sÞgte. Samtidig rummer den spiren til Fuga, det tredje bind af trilogien om Nanna.

Lis Vibeke Kristensen debuterede som forfatter i 1983, og har siden skrevet en lang rĂŠkke bĂžger og skuespil.