(0)

Daniels baby

e-bok


Daniel er 16 Är og hamrende trÊt af sin mor, sine kammerater og alle pÄ skolen, men mÄske mest trÊt af sig selv, fordi han ikke rigtig slÄr til nogen steder. Han hader dem alle sammen, lige sÄ meget som de hader ham, og han kan heller ikke bruge dem til noget.

Daniel sidder fast og aner ikke sine levende rÄd. Men sÄ sker det: En dag han sidder i parken, fordybet i sine mÞrke tanker, stÄr der pludselig en pige foran ham. Hun vil have en cigaret, og det fÄr hun, men i stedet for at gÄ videre, sÊtter hun sig ned ved siden af Daniel. Hun hedder Ida og er gravid og stofmisbruger. Det bliver begyndelsen pÄ et forhold, der kommer til at Êndre begges liv.

Uddrag af bogen

Daniel sÊtter sig tungt pÄ den ene af de fine grÞnne bÊnke med det gammeldags look og krummelurer pÄ armlÊnene, der stÄr i parken.

Han sidder ofte pĂ„ en af bĂŠnkene, nĂ„r cigaretterne er kĂžbt, og nyder roen, som cigarettens fĂžrste indhaleringer giver; men i dag har nogle store fugle valgt at overskide “hans” bĂŠnk.

Han ser det som endnu et eksempel pÄ den dÄrlige behandling, verden udsÊtter ham for, og vÊlger surt og indigneret en af de andre bÊnke, som ikke er hans.

Han studerer sine hĂŠnder, der ryster.

“!”

Han knuger dem sammen, til knoerne bliver hvide.

“For helvede,” kommer det sammenbidt. Og endnu engang og lidt hþjere: “For helvede!”

Om forfatteren

Ulla Dueholm blev fĂždt i 1953 i Fredericia, hvor hun i 80’erne ogsĂ„ bidrog aktivt til det kulturelle miljĂž. HelbredsmĂŠssige problemer tvang hende til at opgive teaterarbejdet, sĂ„ hun fokuserer nu sine kreative krĂŠfter pĂ„ forfatterskabet.