(0)

Danmark i vore hjerter

e-bok


"Danmark i vore hjerter" er den norsk-danske journalist og kritiker Christians Bernhardsens kÊrlige og provokerende syn pÄ Danmark og danskerne. Er det danske smil falsk? Og er den danske idyl en myte? Det er blot et par af de spÞrgsmÄl, denne bog rejser. Da bogen blev skrevet, boede der 128.000 udlÊndinge i Danmark, heraf 23.000 fra de Þvrige nordiske lande. Hvordan reagerer de pÄ dansk kultur og levevis?

For den norske journalist og kritiker Christian Bernhardsen, bedre kendt som Bris i fÞrst Information og siden B.T., blev mÞdet med det ny land en barsk oplevelse. Men ogsÄ fyldt med uventede glÊder. Det er en bog om hverdagens Danmark. Vittig, skarp og nogle gange meget kontroversiel. Samtidig varm og hengiven med levende skildringer af mennesker og miljÞer, som kom til at betyde noget for ham. Men det er ogsÄ beretningen om en identitetskonflikt, der var ved at blive skÊbnesvanger.

Christian Bernhardsen blev fÞdt i Norge i 1923 og flyttede til Danmark i en ung alder. Han arbejdede i en ÄrrÊkke som journalist pÄ Information, fÞr han sprang ud som forfatter. Han stÄr bag en lang rÊkke romaner og er sÊrligt populÊr som forfatter til historiske romaner for bÞrn og unge.