(1)

Dansen om guldkalven

ljudbok och e-bok


Tre godser. To forsvindinger. En kamp mod tiden.

Lolland 1928. Under en sneppejagt bliver der skudt mod Danmarks justitsminister. Lederen af Statspolitiets Rejseafdeling, Himmelstrup, mener fÞrst, at det er en banal jagtulykke, men da en polsk roepige fra omrÄdet forsvinder, indser han, at der er mere pÄ spil. Han tager selv til Lolland, hvor to af hans folk allerede befinder sig.

En bidende kold vinter lĂŠgger sig over den flade Ăž, hvor Himmelstrups hold mĂžder et lukket samfund. Der er spĂŠndinger mellem de polske lĂžsarbejdere og de danske godsforvaltere, og situationen spidser til, da en polak findes drĂŠbt med en mĂžggreb i brystkassen. Men de mest uforsonlige konflikter finder Himmelstrup blandt medlemmerne af den magtfulde slĂŠgt, SĂžndermark, der ejer det meste af jorden.

Under sÊsonens sidste jagt er alles Þjne rettet ministeren, og ingen ser, at hans datter forsvinder. Himmelstrup kÊmper mod tiden for at opspore sandheden om den konflikt, der eskalerer for Þjnene af ham, og finde bÄde den polske pige og ministerens datter i live.


UpplÀsare: Flemming Enevold
LĂ€ngd: