(0)

Danske eventyr i Iran

e-bok


DANSKE EVENTYR I IRAN fortĂŠller historien om Iran via de danskere, der i tidernes lĂžb er rejst til landet for at prĂžve lykken.

Ét eventyr handler om danskeres imponerende jernbanebyggeri i de iranske bjerge i 1930’erne. Det regnes stadig for en af de stĂžrste ingeniĂžrprĂŠstationer i dansk erhvervslivs historie. Et andet eventyr handler om eksporten af fetaost, der antog sĂ„ enormt et omfang, at den endte i Guinness Rekordbog. Carsten Niebuhrs ”store arabiske ekspedition” i 1761, der bragte ham til Persien i 1765, udgĂžr det ĂŠldste eventyr.

De danske eventyr i Iran rummer bÄde store succeser og katastrofale fiaskoer. Alt sammen fortalt i et medrivende sprog og baseret pÄ over 100 interviews med danskere, der har prÞvet lykken i Iran. Bogen indeholder desuden et vÊld af flotte og aldrig fÞr publicerede billeder. Den henvender sig bÄde til eventyrlystne lÊsere, der aldrig har vÊret i Iran fÞr, og til erhvervsfolk og herboende iranere, som vil vide mere om de tÊtte historiske bÄnd mellem Danmark og Iran.